۴ مرداد ۱۳۸۷، ۱۰:۲۶

گزارش خبری- تحلیلی مهر/

اوباما و چالش حمایت قاطع صهیونیستی

اوباما و چالش حمایت قاطع صهیونیستی

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: در حالیکه اوباما امروز در سرزمین های اشغالی بر حمایت تزلزل ناپذیر آمریکا از اسرائیل تاکید می کند، اما چالش هایی برای جلب آراء یهودیان در پیش روی دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اوباما روز گذشته در سرزمین های اشغالی سنگ تمام گذاشت و بر حمایت قاطعه خود از اسرائیل در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا تاکید کرد.

"حمایت آمریکا از اسرائیل تزلزل ناپذیر است"، "بیت المقدس پایتخت ابدی اسرائیل بوده و هست" ، من (شهرک) سدیروت را دوست دار" و دیگر احساسات لطیف او نسبت به آرمانها صهیونیستی؛ مانند دیدار از موزه "یادواشم"(هولوکاست) نشان می دهد که وی بر آن است تا رای قاطع جامعه صهیونیستهای آمریکا را به خود جلب کند.

اوباما که سه شنبه شب وارد سرزمین های اشغالی شد با مقام های اسرائیلی از جمله زیپی لیونی وزیر خارجه این رژیم دیدار کرد.

او همچنین از مورزه یادواشم و شهرک سدیروت بازدید کرد، شهرکی که از سوی مبارزان فلسطینی موشک باران می شود.

این نامزد دموکرات قرار است با این دیدار بتواند حمایت قاطعه جامعه 5 میلیونی یهودیان آمریکا را به خود جلب کند جامعه ای که به طور سنتی اکثریت آنها (به طور معمول از 68 تا 82 درصد) در طول تاریخ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا معمولاً از نامزدهای دموکرات ها حمایت کرده اند، اما در این دوره وضعیت بسیار متفاوت است.

در انتخابات در پیش روی وضعیت پیچیده ای حاکم است ؛ جان مک کین که پیش از اوباما به اسرائیل سفر کرده و در کنار دیوار براق به راز و نیازعبری خود اقدام کرده توانسته است تا حدود زیادی حمایت مسیحیان صهیونیست را که آنها هم گروهی قدرتمند هستند و به طور سنتی سه دهه است که از جمهوری خواهها حمایت می کنند، به خود جلب کند.

وضعیت تا آنجا پیش رفته است که مک کین حمایت بخشی از جامعه یهودیان را هم به دست آورده است، بخش که رای سنتی نمی دهند و در رای دادن بیشتر تابع سلیقه های متفاوت از سلیقه های جامعه کیش مرامی هستند و بین دو حزب عمده آمریکا در نوسان می باشند را هم به خود جلب کرده است.

با عنایت به شرایط فوق اوباما با شرایط دشواری رو به رو است.

 وی روز گذشته گفت: همانطور که در گذشته گفتم، اکنون هم تاکید می کنم که اورشلیم پایتخت تفکیک ناپذیر اسرائیل است.

این اظهارات، مشابه همان سخنانی بود او در نشست چندی پیش "کمیته امور آمریکا- اسرائیل" موسوم به لابی یهودی ایپک ارائه داد.

گرچه این نامزد دموکرات بر آن بود تا پس از اظهارات نشست ایپک آن را ملایمتر کند، اما اظهارات روز گذشته نشان می دهد که او هرگز در نشست ایپک از روی احساسات سخنرانی نکرده بود و حتی "گاف انتخاباتی" هم از خود بروز نداده بود بلکه این اظهارات حرفهایی بود که وی بلحاظ حزبی و استراتژیکی به آن اعتقاد  دارد.

لذا به نظر می رسد که اوباما در تلاش است با این فعالیت گسترده برخی از تبلیغات گسترده ای را که علیه او به عنوان "اوسامای آمریکای- آفریقایی"مطرح است خنثی کند و خود را عاری از اتهاماتی بداند که او را دارای اندیشه های اسلامی- آفریقایی و در نتیجه ضد اسرائیلی جلوه می دهد.

کد خبر 721579

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha